Aplicații populare pentru organizare de evenimente

Organizatorii de evenimente consideră aplicațiile utile pentru munca lor, potrivit unui studiu realizat de Event Manager Blog la începutul acestui an. Aproximativ jumătate – 40% dintre participanții la acest studiu au precizat că folosesc constant o aplicație pentru evenimente sau chiar conferințe. În același timp 26% dintre participanți au declarat că doresc să utilizeze astfel de ajutoare în viitorul cât mai apropiat. Pe de altă parte, jumătate dintre organizatorii de eveniment sau agenții de marketing nu folosesc niciun software pentru a-și organiza evenimentele.

Factor de decizie pentru utilizarea aplicațiilor în organizarea de evenimente

Conform acestui studiu principalul factor de decizie în alegerea utilizării unei aplicații este costul acesteia. Oamenii vor trebui să investească într-o astfel de aplicație pentru a o folosi. Prețul poate varia în funcție de caracteristici și elemente. Poate să fie gratuită sau poate să ajungă până la 100.000$. Mai mult, prețul de pornire al aplicației diferă în funcție de caracteristicile personalizate sau nivelul de suport pe care îl primești.

Alegerea unei aplicații pentru organizarea unui eveniment este complexă în funcție de nevoile celor implicați în proces. Majoritatea aplicațiilor sunt disponibile în variantă demo pentru a-i ajuta pe organizatorii de evenimente să testeze capacitățile și mai ales potențialul unei aplicații, dar și a modului de funcționare. Fiecare aplicație pentru evenimente are mai multe caracteristici de bază printre care: înregistrarea online, instrumentele de feedback și instrumentele destinate email marketingului.

Dacă vrei să alegi o aplicație pentru un eveniment trebuie să ai în vedere tipul de eveniment, publicul preconizat și mai ales, nevoile echipei de organizare. Aplicația potrivită vă poate ajuta să scutiți timp și resurse în organizarea oricărui tip de eveniment dacă este folosită corespunzător. Alege cu grijă și numai după o analiză atentă a fiecărui instrument și a eventualelor aplicații de organizare a evenimentelor de orice tip. Totul este bine dacă alegi cu atenție!