Organizatorii de evenimente nu mai fac totul doar cu pixul pe hârtie, cu agenda și telefonul. Au apărut aplicații care le fac proiectele mai ușoare. Există aplicații de acest gen care îi ajută să scutească timp, efort și cel mai important, bani. Totuși se impune o întrebare: cum alegi o astfel de aplicație pentru a te asigura că ai ales cea mai bună opțiune de pe piața digitală?
Pasul 1: cunoaște-ți audiența
Înainte de a merge orbește să cumperi o aplicație, cunoaște-ți audiența, află cine a utilizat acea aplicație, dacă a fost bună sau nu, cât de bine a funcționat pentru acele persoane și care a fost cel mai popular conținut al său.
Dacă nu ai mai folosit niciodată o astfel de aplicație pentru evenimente, cel mai bine este să îți cunoști bine audiența mai ales dacă este vorba de un eveniment cu totul nou pentru tine. Va trebui să fii atent la aspecte cum ar fi: grupa de vârstă a participanților, categoria lor socială, disponibilitatea de a da feedback și mai ales de a completa chestionare.
Pasul 2: află obiectivele evenimentului
Un alt aspect important în procesul de decizie este aflarea obiectivelor evenimentului. Trebuie să știi încă de la început ce îți dorești și mai ales cum te poate ajuta o astfel de aplicație în acest sens. Poți avea drept obiectiv creșterea bazei de clienți și a loialității. Cele mai multe aplicații analizate de specialiști îți oferă astfel de funcții. O astfel de aplicație poate oferi userului opțiunea de a lăsa recenzii pentru ca producătorul să îmbunătățească serviciul.
Pasul 3: segmentează utilizatorii
Este important să te gândești la diverse grupuri care vor utiliza aplicația și ce beneficii le va aduce aceasta. Spre exemplu, ce beneficii vor primi participanții, expozanții, vorbitorii, presa, sponsorii, echipa de management sau VIP-urile. Fiecare astfel de grup are nevoi și cerințe specifice extrem de diferite. Aceștia vor opta întotdeauna pentru o aplicație care le va ușura munca, iar tu ar trebui mereu să te gândești cum îi poți ajuta.
Pasul 4: verifică opțiunile disponibile
Va trebui să anticipezi principalele tale nevoi înainte de a alege o aplicație anume. Cercetarea aceasta va fi utilă și pentru a știi de la început care vor fi costurile aplicației. Orice achiziție trebuie să își merite banii, altfel a fost o investiție nerentabilă. Te poți uita la recenziile utilizatorilor și poți afla din experiențele lor dacă investiția în acea aplicație a meritat sau nu, măcar din punctul lor de vedere.
Pasul 5: opțiuni de personalizare
Atunci când achiziționezi un serviciu digital va trebui să te uiți dacă îl poți personaliza sau nu. Nevoile tale diferă de alte altor utilizatori și este important să poți alege să primești doar ce te interesează.